Laden...

Regiezitting in zaak Nicky Verstappen op 20 november 2019

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Regiezitting in zaak Nicky Verstappen op 20 november 2019
Maastricht, 07 november 2019

Woensdag 20 november vindt om 10.00 uur een regiezitting plaats in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. De zitting vindt plaats bij de rechtbank Limburg, Sint Annadal 1 in Maastricht en is openbaar. Pers wordt verzocht zich vooraf aan te melden voor deze zitting.

Wat is een regiezitting?

Tijdens deze regiezitting wordt gesproken over de stand van het onderzoek en de voorlopige hechtenis van de verdachte. Ook zal besproken worden of op verzoek van de verdediging of op vordering van de officier van justitie nog nader onderzoek plaats moet vinden.  De zaak wordt niet inhoudelijk behandeld.

Aanmelden pers

De regiezitting is openbaar. Vanwege de te verwachten mediabelangstelling verzoeken wij alle vertegenwoordigers van de pers zich aan te melden. Dus ook de schrijvende pers en rechtbanktekenaars. Dit in verband met het organiseren van extra zitplaatsen voor de pers in de zittingszaal.

Aanmelden kan – onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en welk medium u vertegenwoordigt - tot en met vrijdag 15 november bij Team Communicatie via rechtbanklimburg@rechtspraak.nl.

Poolregeling voor beeld- en geluidsopnames

RTL verzorgt de beeld- en geluidsopnames in de zittingszaal. Andere media kunnen gebruik maken van deze opnames via een zogeheten poolregeling. Media kunnen zich voor de pool aanmelden via rtlblvd.beeldaanvragen@bluecircle.nl. Voor vragen kan gebeld worden naar 020-236 52 06 of bij geen gehoor op het telefoonnummer 06-53 85 07 16.

Publiek

Voor het publiek is de regiezitting in twee andere zittingszalen op beeldschermen te volgen. Zittingzaal A is gereserveerd voor de nabestaanden en de pers en is niet toegankelijk voor publiek. U hoeft zich als bezoeker niet vooraf aan te melden. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Zorg dus dat u tijdig aanwezig bent. Als de zittingszalen vol zijn, is geen toegang meer mogelijk tot die ruimtes. Als bezoeker krijgt u een kaartje uitgereikt, dat u toegang verschaft tot één van de zittingszalen.

Detectie

Bij uw bezoek aan de rechtbank worden uw kleding en tas gecontroleerd op ongewenste voorwerpen. Detectie is verplicht voor iedere bezoeker. In de rechtbank gelden huisregels.

Uitspraken