Laden...

Start inhoudelijke behandeling in zaak Nicky Verstappen op maandag 28 september

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Start inhoudelijke behandeling in zaak Nicky Verstappen op maandag 28 september
Maastricht, 08 september 2020

Maandag 28 september 2020 start bij de rechtbank Limburg in Maastricht de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Voor de inhoudelijke behandeling zijn 7 zittingsdagen gereserveerd. De zittingen beginnen steeds om 9.30 uur.

Invulling zittingsdagen

De invulling van de zittingsdagen is als volgt:

  • 28 en 29 september: bespreking dossier, inclusief tonen 3D-presentatie door Openbaar Ministerie
  • 5 oktober: eventueel uitloop bespreking dossier en horen deskundige
  • 7 oktober: ’s ochtends - behandeling persoonlijke omstandigheden en horen van deskundigen van Pieter Baan Centrum; ’s middags - spreekrecht nabestaanden en toelichting vordering nabestaanden
  • 8 oktober: requisitoir
  • 12 oktober: pleidooi
  • 16 oktober: repliek en dupliek

Coronamaatregelen

De zittingen zijn openbaar, maar in deze tijden van corona gelden vanzelfsprekend de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid. Lees hieronder welke dat zijn.

Wie mag aanwezig zijn?

In de zittingszaal wordt slechts een beperkt aantal aanwezigen toegelaten. Dat zijn de leden van de rechtbank, de officieren van justitie, de verdachte met zijn advocaat, de familie Verstappen, hun woordvoerder en hun advocaat.

Rechtbanktekenaar

In de zittingzaal is ook ruimte voor 1 rechtbanktekenaar. Geïnteresseerde rechtbanktekenaars worden gevraagd zich via e-mail te melden, zodat een roulatieschema gemaakt kan worden voor bovenstaande zittingsdagen.

Poolregeling voor beeld- en geluidsopnames

Tijdens de inhoudelijke behandeling wordt slechts 1 camera in de zittingszaal toegelaten. RTL Boulevard verzorgt de beeld- en geluidsopnames in de zittingszaal conform de poolregeling. Andere media kunnen gebruik maken van deze opnames. Media kunnen zich voor de pool aanmelden via rtlblvd.beeldaanvragen@bluecircle.nl

Schrijvende pers

Voor de schrijvende pers is de zitting in 2 zittingszalen via beeldschermen te volgen. In zaal B zijn 9 plaatsen beschikbaar en in zaal E is plek voor 8 personen. Hierbij wordt uitgegaan van maximaal 1 vertegenwoordiger per medium. Wie daarvoor in aanmerking wil komen, dient zich vooraf per e-mail aan te melden. Voor journalisten is het ook mogelijk de zitting via een Skype-verbinding te volgen. Ook hiervoor ontvangen wij graag vooraf een aanmelding. 

Hoe aanmelden?

Aanmelden als pers (zowel als tekenaar, voor een plek in zittingszaal B of E of voor de Skype-verbinding) kan – onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en welk medium u vertegenwoordigt - tot uiterlijk dinsdag 22 september 2020 via rechtbanklimburg@rechtspraak.nl.

Zitting bijwonen als publiek

Vanwege de coronamaatregelen en het daardoor beperkte aantal plaatsen in de zittingszaal is er voor het publiek geen mogelijkheid om de zittingen in het gerechtsgebouw bij te wonen. Geïnteresseerden kunnen de zitting op beeldschermen volgen in Wijkcentrum Het Ruweel aan de Malbergsingel 62 in Maastricht (http://www.hetruweel.nl/). De deuren van het wijkcentrum gaan alle zittingsdagen om 9.00 uur open. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het aantal plaatsen is echter beperkt en vol=vol.

Zie ook: Zaak Nicky Verstappen.

Uitspraken