Laden...

Start inhoudelijke behandeling onderzoek Kievit (Bandidos) met 25 verdachten op 29 maart

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Start inhoudelijke behandeling onderzoek Kievit (Bandidos) met 25 verdachten op 29 maart
Maastricht, 24 februari 2021

Eind maart start de rechtbank Limburg in Maastricht met de inhoudelijke behandeling van het onderzoek Kievit: een zaak met 25 verdachten die (bijna) allen deelname aan een criminele organisatie wordt verweten. Op de afzonderlijke dagvaardingen staan daarnaast nog feiten als afpersingen, drugsdelicten, witwassen en openlijk geweld. Voor het onderzoek Kievit zijn 15 zittingsdagen gereserveerd.

Planning

Maandag 29 maart start de rechtbank met de inhoudelijke behandeling. De overige zittingsdagen voor het bespreken van de feiten zijn 30 en 31 maart, 6, 7, 12, 13, 14, 19, 20 en 21. Op 26 april maken de officieren van justitie hun eisen bekend. Op 28 april, 3 en 4 mei volgen de pleidooien van de advocaten. Alle zittingsdagen vinden plaats in Maastricht en beginnen telkens om 9.30 uur.

Wie mag aanwezig zijn?

De zittingen zijn openbaar, maar in deze tijden van corona gelden vanzelfsprekend de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid. In de zittingszaal wordt daarom slechts een beperkt aantal aanwezigen toegelaten. Dat zijn de leden van de rechtbank, de officieren van justitie, de 25 verdachten en hun 13 advocaten.

Pers

In verband met de grote groep verdachten en advocaten is in de zittingszaal slechts plek voor 1 cameraman en 1 rechtbanktekenaar. Overige pers kan in zittingzaal B de zaak via een videoverbinding op schermen volgen of via Skype. Afhankelijk van de persinteresse wordt een poolregeling ingesteld.

Journalisten die de zaak willen volgen (zowel schrijvende pers, camera als rechtbanktekenaar) kunnen zich tot 15 maart melden bij team Communicatie via rechtbanklimburg@rechtspraak.nl en daarbij aangeven hoe ze de zaak willen volgen.

Publiek

Ook voor publiek is in de zittingzaal geen plek. Pers heeft voorrang op de 9 beschikbare plekken in zittingzaal B. Overige plekken kunnen ingenomen worden door geïnteresseerd publiek.

Uitspraken