Strafontslag politiemol terecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Strafontslag politiemol terecht
Roermond, 05 maart 2018

De meervoudige kamer Bestuursrecht van de rechtbank Limburg heeft vandaag geoordeeld dat een politieagent terecht is ontslagen wegens plichtsverzuim.

Aanleiding ontslag

De korpschef heeft 3 gedragingen als plichtsverzuim opgenomen in het ontslagbesluit. Het plichtsverzuim bestaat onder meer uit het zeer frequent raadplegen van de politiesystemen naar personen en/of onderzoeken waar eiser geen betrokkenheid bij had, het exporteren en kopiëren van de bestanden naar externe gegevensdragers en het vervolgens buiten het politiedomein brengen van deze gegevens.

Beroep ongegrond

Bovengenoemd gedrag alleen al levert zeer ernstig plichtsverzuim op, op grond waarvan de korpschef de disciplinaire maatregel van strafontslag kon opleggen. Aangezien de agent dit gedrag niet heeft weersproken, neemt de rechtbank aan dat hij deze gedragingen ook daadwerkelijk heeft begaan.

Het beroep wordt dan ook ongegrond verklaard. Het strafontslag van de agent blijft gehandhaafd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten