Taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor verduisteren geld kinderboerderij

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor verduisteren geld kinderboerderij
Maastricht, 01 augustus 2018

De rechtbank heeft op 1 augustus een 29-jarige man veroordeeld voor het verduisteren van geld dat toebehoorde aan de kinderboerderij waarvan hij de penningmeester was.

Wat is er gebeurd?

De man heeft het geld, een bedrag van meer dan 7.600 euro, gebruikt voor privédoeleinden. Zo heeft hij, op kosten van de kinderboerderij, zijn auto laten repareren, studieboeken gekocht en diverse keren contant geld opgenomen. De verdachte heeft de feiten gedeeltelijk bekend. Toch houdt de rechtbank hem voor meer verantwoordelijk. De verdachte heeft gesteld dat geld gebruikt is voor betaling van rekeningen van de kinderboerderij, dat er zwarte geldstromen waren en dat er geld is opgenomen met een van hem gestolen pinpas. Dat gelooft de rechtbank echter niet.

Straf

De verdachte wordt veroordeeld tot een taakstraf van 200 uren en een gevangenisstraf van 1 maand voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren. Ook moet hij 7.654,67 euro terugbetalen aan de kinderboerderij.

Uitspraken

Meest gelezen berichten