Laden...

Terugbetaling voordeel na illegale uitvoer gasturbineonderdelen naar Iran

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Terugbetaling voordeel na illegale uitvoer gasturbineonderdelen naar Iran
Maastricht, 07 februari 2020

De rechtbank Limburg heeft vandaag 2 rechtspersonen, Euroturbine B.V. te Venlo en Euroturbine SPC te Bahrein, de verplichting opgelegd om aan de staat 600.000 euro respectievelijk ruim 4 miljoen euro te betalen. Dit voordeel hebben de bedrijven, volgens de rechtbank, in strijd met de wet verkregen door hun rol bij illegale transporten van gasturbineonderdelen naar Iran.

Euroturbine B.V. regisseerde omleidingsroutes, bedacht om de nationale en internationale exportcontrolewetgeving te omzeilen, zodat toch, zonder de vereiste vergunning, gasturbineonderdelen werden geleverd aan afnemers in Iran. Euroturbine SPC was daarbij de laatste cruciale schakel voor de levering van de goederen en ontving in bijna alle gevallen ook de betalingen.

Gelet op deze beslissingen in de zaken tegen Euroturbine BV en Euroturbine SPC, heeft de rechtbank de ontnemingsvordering tegen een betrokken persoon afgewezen.

Uitspraken