Laden...

Tijdelijke parkeerplaatsen bij luchthaven Maastricht Aachen Airport mogen voorlopig in gebruik blijven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Tijdelijke parkeerplaatsen bij luchthaven Maastricht Aachen Airport mogen voorlopig in gebruik blijven
Roermond, 14 mei 2019

De rechtbank heeft geoordeeld dat het tijdelijk gebruik van grond bij luchthaven Maastricht Aachen Airport die oorspronkelijk als bedrijventerrein bestemd was, voorlopig in gebruik mag blijven als parkeerplaats.

Onderzoek naar gevolgen voor waterkwaliteit

De voorzieningenrechter stelt voorlopig oordelend vast dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beek heeft verzuimd onderzoek te doen naar de gevolgen van het parkeren van 2.500 auto’s op de kwaliteit van het grondwater. Dat onderzoek moet het college nog (laten) doen. Aan de onderzoeksresultaten moet het college vervolgens die gevolgen verbinden die voor bescherming van de waterkwaliteit nodig zijn.

Toch ziet de rechter geen aanleiding om het besluit tot tijdelijk gebruik als parkeerplaats onmiddellijk te schorsen. De economische en maatschappelijke belangen om de voorziening af te wijzen worden groot geacht, terwijl de gevolgen van het gebruik als parkeerplaats voor de kwaliteit van het grondwater op korte termijn niet zo evident en dringend wordt geacht dat het gebruik onmiddellijk moet worden gestopt.

Uitspraken