Laden...

Thijs H. veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Thijs H. veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging
Maastricht, 30 juli 2020

De 28-jarige Thijs H. is vandaag door de rechtbank Limburg veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De verdachte pleegde op 4 mei 2019 een moord op een 56-jarige vrouw in de Scheveningse Bosjes in Den Haag. Op 7 mei 2019 pleegde hij twee moorden, op een 63-jarige vrouw en op een 68-jarige man, op de Brunssummerheide te Heerlen.

Psychose

De verdachte deed dit in een psychose; hij had via berichten de opdracht gekregen te moorden, anders zou zijn familie iets ergs overkomen.

Deskundigen

De deskundigen van het Pieter Baan Centrum (PBC) hebben mede op basis van de ten tijde van het onderzoek in het PBC beschikbare informatie, geadviseerd de verdachte volledig ontoerekeningsvatbaar te verklaren. Na uitgebreide overwegingen en deels op basis van na het onderzoek in het PBC beschikbaar gekomen informatie, oordeelt de rechtbank de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar. Daardoor kon de rechtbank niet alleen tbs, maar ook gevangenisstraf opleggen.

Toelichting uitspraak Thijs H.

Door persrechter Cathérine Nollen.

Schadevergoeding

Zes nabestaanden vorderden schadevergoeding van de verdachte. Vier vorderingen worden geheel toegewezen, een vordering gedeeltelijk en een vordering wordt afgewezen. De verdachte dient in totaal € 103.498,08 te vergoeden.

Uitspraken