Laden...

Uitspraak onderzoek Kievit (Bandidos) op 9 juli

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Uitspraak onderzoek Kievit (Bandidos) op 9 juli
Maastricht, 30 juni 2021

Vrijdag 9 juli doet de rechtbank Limburg in Maastricht uitspraak in het onderzoek Kievit: een zaak met 25 verdachten die (bijna) allen deelname aan een criminele organisatie wordt verweten. Op de afzonderlijke dagvaardingen staan daarnaast nog feiten als afpersingen, drugsdelicten, witwassen en openlijk geweld. De uitspraak is om 10.00 uur. 

Wie mag aanwezig zijn?

De uitsprakenzitting is openbaar, maar in deze tijden van corona gelden vanzelfsprekend de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid. In de zittingszaal wordt daarom slechts een beperkt aantal aanwezigen toegelaten. Dat zijn de leden van de rechtbank, de officieren van justitie, de 25 verdachten en hun 13 advocaten.

Pers

In verband met de grote groep verdachten en advocaten is in de zittingszaal slechts plek voor 2 camera’s en 1 rechtbanktekenaar.  Overige pers kan in zittingzaal B de uitspraak via een videoverbinding op schermen volgen of via Skype. Afhankelijk van de persinteresse wordt een poolregeling ingesteld. 

Journalisten die de zaak willen volgen (zowel schrijvende pers, camera als rechtbanktekenaar) kunnen zich tot dinsdag 6 juli melden bij team Communicatie via rechtbanklimburg@rechtspraak.nl en daarbij aangeven of zij via Skype willen meekijken of via de beeldschermen in zaal B.

Na afloop van de uitspraak is persrechter Mac Bax beschikbaar voor woordvoering.

Publiek

Ook voor publiek is in de zittingzaal geen plek. Pers heeft voorrang op de 9 beschikbare plekken in zittingzaal B. Overige plekken kunnen ingenomen worden door geïnteresseerd publiek. Geïnteresseerden kunnen zich melden via  https://aanmeldenpubliek.rechtspraak.nl/ 

Uitspraken