Verbod huisvesten arbeidsmigranten in vakantiepark Elfenmeer blijft in stand

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Verbod huisvesten arbeidsmigranten in vakantiepark Elfenmeer blijft in stand
Roermond, 21 december 2018

Een aantal bedrijven, dat zich op vakantiepark Elfenmeer bezig houdt met de verhuur van vakantiewoningen en stacaravans om arbeidsmigranten te huisvesten, heeft in 2017 van de gemeente Roerdalen dwangsommen opgelegd gekregen. Dit om de bedrijven ertoe te bewegen de verhuur aan arbeidsmigranten te staken.

Beroepen afgewezen

In een eerdere procedure heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg de verzoeken van de bedrijven om de dwangsombesluiten te schorsen, afgewezen. De rechtbank heeft vandaag de beroepen van de bedrijven (definitief) afgewezen.

Overtreder

De gemeente heeft zich volgens de rechtbank terecht op het standpunt gesteld dat verhuur aan arbeidsmigranten niet past bij de recreatieve bestemming die het vakantiepark heeft. Verder heeft de gemeente terecht de bedrijven als overtreder aangemerkt. Tegen deze uitspraak kan hoger beroep worden ingesteld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten