Laden...

Vergunning voor vestiging van elektronicawinkel op Gardenz-terrein niet geschorst in afwachting van bodemprocedure

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Vergunning voor vestiging van elektronicawinkel op Gardenz-terrein niet geschorst in afwachting van bodemprocedure
Roermond, 18 februari 2021

De voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg heeft vandaag uitspraak gedaan op het verzoek van bouwmarkt Hornbach om de vergunning voor de vestiging van EP Tummers op het Gardenz-terrein te Geleen te schorsen.

Hornbach vreest voor onaanvaardbare hinder door toename van het verkeer, waardoor voor haar klanten op drukke momenten grote wachttijden kunnen ontstaan. De discussies hierover tussen de verschillende verkeersdeskundigen geven aanleiding tot enige twijfel over het standpunt van B & W dat de doorstroming van het verkeer voldoende blijft. Dat zal in de bodemzaak door een onafhankelijke deskundige moeten worden beoordeeld. Toch wordt de vergunning niet geschorst. De vergunninghouder zou namelijk ernstig benadeeld worden als hij tot uitspraak wordt gedaan in de bodemzaak zou moeten wachten met het openen van de winkel, terwijl is te verwachten dat die al binnen enkele weken gereed is. Verder zijn er maatregelen mogelijk om de hinder te beperken en de eigenaar van Gardenz is bereid om daarin te participeren. Bovendien zijn alle betrokkenen bereid om er werk van te maken dat er op korte termijn een nieuwe ontsluiting voor Hornbach kan worden gerealiseerd.

Uitspraken