Verlenging van tbs van veroordeelde in brandstichtingszaak Roermond

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Verlenging van tbs van veroordeelde in brandstichtingszaak Roermond
Roermond, 15 mei 2018

De terbeschikkingstelling met dwangverpleging van de man die in 2003 werd veroordeeld voor een brandstichting in Roermond wordt opnieuw met 2 jaar verlengd, zo besliste de rechtbank Limburg vandaag. De man kreeg destijds een gevangenisstraf met tbs voor het in brand steken van zijn woning waarbij 6 van zijn kinderen om het leven kwamen.

Blijvende begeleiding nodig en risico op herhaling

De rechtbank is van oordeel dat een verlenging met 1 jaar niet realistisch is. Er bestaan nog steeds recidiverisico’s op de langere termijn en de man heeft blijvende begeleiding nodig. De kliniek wil de relatie van de man met zijn huidige vriendin goed volgen en daarnaast is nog geen toestemming gegeven voor proefverlof. De man wil op termijn naar een woonvoorziening in het zuiden van het land, maar er is nog geen overeenstemming over het traject wat daarvoor gevolgd moet worden. Kortom, er is een risico op herhaling en er moet nog een aantal stappen gezet worden in de behandeling en begeleiding van de man. Het is aannemelijk dat dit meer dan een jaar zal duren. De rechtbank verlengt de tbs daarom, conform het advies van de kliniek, met 2 jaar.

Uitspraken

Meest gelezen berichten