Laden...

Veroordelingen voor (medeplichtigheid aan) poging tot moord in Sittard

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Veroordelingen voor (medeplichtigheid aan) poging tot moord in Sittard
Maastricht, 26 oktober 2023

Rechtbank Limburg heeft vandaag uitspraak gedaan in de strafzaken tegen de personen die werden verdacht van betrokkenheid bij een schietincident op 12 september 2020 op een parkeerplaats aan de Bradleystraat te Sittard.

Wat is er gebeurd?

Het slachtoffer werd met een vooropgezet plan onder valse voorwendselen naar een afgelegen parkeerplaats gelokt. Terwijl hij in zijn auto op die parkeerplaats stond te wachten, kwam er een motor met twee opzittenden aanrijden. De persoon die achterop zat, naar later bleek de verdachte Vince C., is afgestapt, heeft een wapen gepakt en heeft meermalen geschoten. Het slachtoffer is door een kogel getroffen en daarbij zeer ernstig gewond geraakt. 

Oordeel van de rechtbank

De verdachte Vince C. wordt veroordeeld wegens een poging tot moord en verboden wapenbezit tot een gevangenisstraf van 12 jaren en 6 maanden. Een beroep op noodweer (exces) en putatief noodweer is door de rechtbank verworpen. 

De verdachten Kevin S., die het slachtoffer naar de plaats delict heeft gelokt, en Henrik J., die de (vlucht)motor heeft bestuurd, worden vrijgesproken van het medeplegen van een poging tot moord, maar worden wel veroordeeld wegens medeplichtigheid aan de poging tot moord. Zij krijgen beiden een gevangenisstraf van 5 jaren en 9 maanden. 

Bij de strafoplegging is rekening gehouden met de overschrijding van de redelijke termijn. Ook moeten de verdachten de schade aan het slachtoffer, zijnde een bedrag van 178.840 euro vergoeden. 

De verdachte Dario P., die de gestolen (vlucht)motor heeft geregeld, wordt vrijgesproken van medeplichtigheid aan de poging tot moord. Wel acht de rechtbank bewezen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan opzetheling van de motor. Hij krijgt een gevangenisstraf voor de duur van een maand. 
Uitspraken