Laden...

Aanmelden pers voor pro-formazitting op 27 augustus in zaak Nicky Verstappen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Aanmelden pers voor pro-formazitting op 27 augustus in zaak Nicky Verstappen
Maastricht, 14 augustus 2019

Op dinsdagmiddag 27 augustus 2019 vindt de vierde pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Deze zitting is openbaar en is bij de rechtbank Limburg, Sint Annadal 1 in Maastricht.
Omdat ’s ochtends de besloten schouw plaatsvindt op de Brunssumerheide, en de rechtbank niet exact kan inschatten hoeveel tijd de schouw in beslag neemt, is de aanvangstijd onzeker. Wel staat vast dat deze pro-formazitting in de middag van 27 augustus wordt gehouden. Daarmee komt de reserve zittingsdag van 28 augustus te vervallen.

Schouw niet openbaar

De schouw die op verzoek van de officieren van justitie wordt gehouden, is weliswaar een zitting die op locatie plaatsvindt, maar de rechtbank heeft besloten dat deze zitting niet openbaar is. Doel van de schouw is om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de verschillende locaties op de Brunssumerheide die een rol spelen in het dossier. Het aantal deelnemers dient beperkt te zijn om procespartijen voldoende gelegenheid te geven ongestoord te kunnen kijken en om de schouw ordentelijk en veilig te laten plaatsvinden. Pers en publiek worden dus niet toegelaten.

Wat is een pro-formazitting?

Tijdens een pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Er zal worden gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis en de verdere planning.

Aanmelden pers

De pro-formazitting is openbaar. Vanwege de te verwachten mediabelangstelling verzoeken wij alle vertegenwoordigers van de pers zich aan te melden. Dus ook de schrijvende pers en rechtbanktekenaars. Dit in verband met het organiseren van extra zitplaatsen voor de pers in de zittingszaal.
Aanmelden kan – onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en welk medium u vertegenwoordigt - per e-mail tot en met 22 augustus 2019 bij Team Communicatie: rechtbanklimburg@rechtspraak.nl.

Poolregeling voor beeld- en geluidsopnames

RTL verzorgt de beeld- en geluidsopnames in de zittingszaal. Andere media kunnen gebruik maken van deze opnames via een zogeheten poolregeling. Media kunnen zich voor de pool aanmelden via rtlblvd.beeldaanvragen@bluecircle.nl. Voor vragen kan gebeld worden naar 020 236 52 06 of bij geen gehoor op het telefoonnummer 06 53 85 07 16.

Publiek

Voor het publiek is de pro-formazitting in twee andere zittingszalen op beeldschermen te volgen. Zittingzaal A is gereserveerd voor de nabestaanden en de pers en is niet toegankelijk voor publiek. U hoeft zich als bezoeker niet vooraf aan te melden. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Zorg dus dat u tijdig aanwezig bent. Als de zittingszalen vol zijn, is geen toegang meer mogelijk tot die ruimtes. Als bezoeker krijgt u een kaartje uitgereikt, dat u toegang verschaft tot één van de zittingszalen.

Detectie

Bij uw bezoek aan de rechtbank worden uw kleding en tas gecontroleerd op ongewenste voorwerpen. Detectie is verplicht voor iedere bezoeker. In de rechtbank gelden huisregels.

Uitspraken