Laden...

Vijfde pro-formazitting in zaak Nicky Verstappen op maandag 10 februari

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Vijfde pro-formazitting in zaak Nicky Verstappen op maandag 10 februari
Maastricht, 27 januari 2020

Op maandag 10 februari 2020 vindt de vijfde pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Deze zitting is bij de rechtbank Limburg, Sint Annadal 1 in Maastricht en begint om 10.00 uur. Tijdens deze zitting zal worden gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis en de verdere planning. Onbekend is nog of Jos B. aanwezig zal zijn bij de zitting.

5 zittingsdagen voor inhoudelijke behandeling

In samenspraak met alle betrokken procespartijen heeft de rechtbank de data waarop de strafzaak inhoudelijk wordt behandeld, vastgelegd. Hiervoor zijn 5 zittingsdagen gereserveerd, te weten 6, 7, 8, 11 en 13 mei 2020. Ook deze zittingen worden bij de rechtbank Limburg in Maastricht gehouden en beginnen telkens om 10.00 uur.

Aanmelden pers

De pro-formazitting is openbaar. Vanwege de te verwachten grote mediabelangstelling verzoeken wij alle vertegenwoordigers van de pers om zich aan te melden. Dus ook de schrijvende pers en rechtbanktekenaars. Dit in verband met het organiseren van een extra aantal zitplaatsen voor de pers. Aanmelden kan – onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en welk medium u vertegenwoordigt - per e-mail tot 5 februari 2020 bij Team Communicatie: rechtbanklimburg@rechtspraak.nl. Houdt u bij uw komst naar het gerechtsgebouw er rekening mee dat gevraagd wordt naar uw perskaart en legitimatiebewijs?

Poolregeling voor beeld- en geluidsopnames

RTL Boulevard verzorgt de beeld- en geluidsopnames in de zittingszaal waar de behandeling van de zaak plaatsvindt, een zogeheten poolregeling. Andere media, die gebruik willen maken van de opnames, kunnen zich bij RTL Boulevard per e-mail aanmelden op rtlblvd.beeldaanvragen@bluecircle.nl. Voor vragen kan gebeld worden naar 020 236 25 79 of bij geen gehoor op het telefoonnummer 06 53 85 07 16.

Publiek

Het is in principe mogelijk om de zitting als publiek bij te wonen. Binnen de rechtbank worden extra zittingszalen vrijgemaakt, zodat het publiek daar de zitting op beeldschermen kan volgen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Als de zittingszalen vol zijn, is geen toegang meer mogelijk tot die ruimtes. 

Detectie

Bij uw bezoek aan de rechtbank worden uw kleding en tas gecontroleerd op ongewenste voorwerpen. Detectie is verplicht voor iedere bezoeker. Zorgt u daarom dat u ruim op tijd aanwezig bent. In de rechtbank gelden huisregels.

Uitspraken