Laden...

Voorarrest van Jos B. met 90 dagen verlengd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Voorarrest van Jos B. met 90 dagen verlengd
Maastricht, 20 september 2018

De raadkamer gevangenhouding van de rechtbank Limburg heeft vandaag de voorlopige hechtenis van Jos B. met 90 dagen verlengd.

Ernstige bezwaren

Naar het oordeel van de raadkamer bestaan er ernstige bezwaren tegen Jos B. voor de feiten waarvan hij verdacht wordt. Er is dus meer dan alleen een verdenking dat hij zich jegens Nicky Verstappen schuldig heeft gemaakt aan een levensdelict, een zedendelict en een delict tegen de persoonlijke vrijheid. Daarnaast zijn er ernstige bezwaren tegen Jos B. gerezen voor het bezit van kinderporno.

Redenen

Naar het oordeel van de raadkamer zijn er ook redenen om Jos B. langer vast te houden. Niet alleen is de rechtsorde ernstig geschokt door de feiten waarvan Jos B. verdacht wordt, maar de rechtbank vreest ook voor vlucht en voor herhaling als Jos B. op vrije voeten zal worden gesteld.

Zitting

Na deze termijn van 90 dagen moet de strafzaak voor de eerste keer bij de rechtbank op zitting komen. Op dit moment is nog niet te zeggen of de zaak dan inhoudelijk behandeld zal worden of pro forma.

Uitspraken