Voorzieningenrechter zet stoplicht voor Limburgse turborotonde op rood

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Voorzieningenrechter zet stoplicht voor Limburgse turborotonde op rood
Maastricht, 01 juni 2018

De werkzaamheden die moeten leiden tot de aanleg van de grootste rotonde van Limburg boven de A76 bij Nuth kunnen voorlopig niet van start gaan, zo volgt uit een uitspraak van vandaag van de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg.

Erfdienstbaarheid

Naar het voorlopige oordeel van de rechter staat een uit 1938 daterende erfdienstbaarheid in de weg aan de aanleg. De eigenaar van een direct naast de voorziene rotonde gelegen landgoed heeft hier een beroep op gedaan. De erfdienstbaarheid staat namelijk een maximale bouwhoogte van 78 meter toe, terwijl het de bedoeling is dat de rotonde hoger zal worden.

De uitspraak van de voorzieningenrechter betekent (nog) niet dat de rotonde definitief niet gerealiseerd kan worden. De uitspraak van de voorzieningenrechter geldt voorlopig.

Partijen kunnen eventueel bij de burgerlijke rechter een (kort geding) procedure starten over de (definitieve) uitleg van de erfdienstbaarheid en de mogelijkheid deze op te heffen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten