Laden...

Wijnboer Vijlen mag proeflokaal ook na 20.00 uur exploiteren

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Wijnboer Vijlen mag proeflokaal ook na 20.00 uur exploiteren
Roermond, 26 september 2019

De voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg heeft vandaag geoordeeld dat het bestemmingsplan niet in de weg staat dat het proeflokaal van een wijnboer uit Vijlen na 20.00 uur nog open is. Volgens de rechtbank heeft de gemeente Vaals het bestemmingsplan onjuist uitgelegd. Het proeflokaal mag na 8 uur ‘s avonds gewoon in gebruik zijn. Wel mogen er gedurende de hele dag geen maaltijden en na acht uur geen kleine versnaperingen ter ondersteuning van het wijnproeven worden aangeboden.

Wat ging er aan vooraf?

Omwonenden vonden dat het gebruik van het proeflokaal van een Vijlense wijnboer in de avonduren in strijd is met het bestemmingsplan. Zij stelden overlast van dit gebruik te hebben en vroegen de gemeente Vaals om hiertegen op te treden. De gemeente was het met de omwonenden eens en legde aan de wijnboer een last onder dwangsom op. De gemeente verbood hem om na 20.00 uur het proeflokaal te exploiteren.

Gegrond

De wijnboer is daartegen bij de rechtbank in beroep gegaan. De rechtbank heeft het beroep van de wijnboer gegrond verklaard.

Uitspraken