Laden...

WOZ-taxaties Ulestratense Sint Catharinastraat moeten overnieuw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > WOZ-taxaties Ulestratense Sint Catharinastraat moeten overnieuw
Roermond , 13 februari 2020

De belastingrechter van de rechtbank Limburg heeft gisteren geoordeeld dat BsGW, de organisatie die voor de gemeente Meerssen de WOZ uitvoert, opnieuw moet kijken naar de waardering van 21 woningen aan de Sint Catharinastraat te Ulestraten.

De bewoners van de woningen vinden dat er bij het vaststellen van de waarde onvoldoende rekening is gehouden met de trillingen, geluidoverlast en scheurvorming die zijn ontstaan door de reconstructie van de weg. Ze hadden daarom bij de belastingrechter beroep ingesteld. BsGW had de waardes bepaald aan de hand van alle (vergelijkbare) verkopen binnen de gemeente. De door BsGW gebruikte vergelijkingspanden hadden enkel tot doel vast te kunnen stellen of het resultaat van deze wijze van taxatie niet tot te hoge waardes heeft geleid. Omdat de rechter niet de beschikking had over de door BsGW gehanteerde gegevens kon zij niet controleren of BsGW de 21 woningen goed had gewaardeerd. Zij heeft de besluiten van BsGW daarom vernietigd. BsGW zal de woningen nu opnieuw op een te controleren wijze moeten taxeren. 

Uitspraken