Zuid-Limburgse Golf & Countryclub heeft voorschriften aanlegvergunning niet overtreden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Zuid-Limburgse Golf & Countryclub heeft voorschriften aanlegvergunning niet overtreden
Roermond, 17 oktober 2018

De rechtbank Limburg heeft vandaag beslist dat de Zuid-Limburgse Golf & Countryclub de voorschriften die in 2009 aan een aanlegvergunning uit 2005 zijn verbonden, niet heeft overtreden.
De Stichting Dassenwerkgroep Limburg had een procedure aangespannen tegen de weigering van de gemeente Gulpen-Wittem om handhavend op te treden tegen de golfclub.

Naleving vergunningvoorschriften

De rechtbank heeft erop gewezen dat in deze procedure alleen de naleving van de vergunningvoorschriften aan de orde kan zijn en niet of er (op een andere manier) inbreuk wordt gemaakt op het aangrenzend Natura 2000 gebied, het Geuldal.

Oordeel rechtbank

Ten aanzien van één voorschrift is al eerder door de rechtbank beslist dat dit niet is overtreden. Omdat tegen die uitspraak geen hoger beroep is ingesteld, kan dat niet opnieuw ter discussie worden gesteld. Ten aanzien van de overige voorschriften die betrekking hebben op het voorkomen dat er water afstroomt naar het Geuldal en dat er voldoende groen ter afscherming van de golfbaan wordt aangeplant, heeft de rechtbank geoordeeld dat uit de diverse controles en overige rapporten blijkt dat ook deze voorschriften door de golfclub zijn nageleefd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten