Laden...

Uniform hulpaanbod kinderen in scheidingsprocedures

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Regels en procedures > Uniform hulpaanbod kinderen in scheidingsprocedures

Pilot

De rechtspraak in Nederland heeft in 2016 een visiedocument “Rechtspraak (echt)scheiding ouders met kinderen” gepresenteerd. Daarin staan centraal de complexe conflictscheidingen waarin te veel kinderen te lang betrokken raken. De belangen van die kinderen raken ondergesneeuwd of komen niet of ruim onvoldoende aan bod. De schade die die kinderen daardoor lijden kan op korte en lange termijn erg groot zijn. In dit visiedocument heeft de rechtspraak plannen neergelegd om het familierechtelijke proces bij de rechter, waarin die ouders en kinderen betrokken zijn, zodanig in te richten dat de schade voor die kinderen zoveel mogelijk en zo snel mogelijk wordt beperkt.

Eén van die plannen is de invoering van een met succes in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe onder leiding van de rechtbank Noord-Nederland opgezette praktijk van samenwerking in de keten van de jeugdhulp en rechtbank: het uniform hulpaanbod (UHA). Bij de rechtbank Limburg is op 1 januari 2019 de pilot UHA van start gegaan.


Toegankelijke documenten voor mensen met een functionele beperking:


UHA landelijk beschikbaar

Het Uniforme Hulpaanbod is inmiddels landelijk uitgerold.