Laden...

Zitting bijwonen Midden-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Bezoekinformatie > Zitting bijwonen Midden-Nederland

Vanaf 17 augustus is publiek weer beperkt welkom bij zittingen van de rechtbank Midden-Nederland, op de locaties in Utrecht, Lelystad, Amersfoort en Almere.

Tot eind 2020 is het niet mogelijk een groepsbezoek te plannen. Vanwege het coronavirus proberen wij uit voorzorg het aantal bezoekers in onze rechtbank te beperken.

Het dringende advies is in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neem een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Zie ook: de coronapagina van de rechtbank Midden-Nederland.

Zitting bijwonen als publiek

Om bij een rechtszaak aanwezig te kunnen zijn moet – uiterlijk 2 werkdagen van tevoren - een reservering worden gemaakt via het aanmeldformulier.

 • Het aanmeldformulier kunt u voor één persoon invullen. Reserveringen kunnen niet eerder dan 7 kalenderdagen voorafgaand aan de zitting worden doorgegeven. In het formulier kunt u aangeven om welke openbare zitting het gaat. Bekijk het overzicht van zittingen hier.
 • Wilt u in het kader van uw opleiding een besloten zitting bijwonen? Bijvoorbeeld als advocaat-stagiair, gezinsvoogd in opleiding of stagiair bij de Raad voor de Kinderbescherming. Gebruik dan het opmerkingenveld in het aanmeldformulier voor uw motivering.
 • De plekken worden toegewezen op volgorde van binnenkomst. Als er plek is, krijgt u een bevestiging per e-mail. Ook als er geen plek is, laten we dat weten.
 • Neem de bevestiging (print of digitaal) en legitimatiebewijs mee om toegang te krijgen tot het gerechtsgebouw. Zorg ervoor dat u niet eerder dan 15 minuten aanwezig bent en direct na de zitting het gerechtsgebouw verlaat. In verband met het coronavirus adviseren wij u dringend een mondkapje te dragen bij uw bezoek aan een gerechtsgebouw.

De rechtbank kan, tot op het laatste moment, door omstandigheden bepalen dat het toch niet mogelijk is om aanwezig te zijn bij de zitting. Uiteraard proberen we u daar dan zo spoedig mogelijk over te informeren.

 

Bezoekinformatie

Bekijk wat u moet weten voor een bezoek aan een van de locaties van de rechtbank Midden-Nederland.

 

 Zitting bijwonen

>Alles uitklappen

 Bereikbaarheid en parkeren

>Alles uitklappen
 • Bezoekadres Utrecht

  Vrouwe Justitiaplein 1
  3511 Utrecht

  Bezoekadres Lelystad

  Stationsplein 15
  8232 DL Lelystad

  Bezoekadres Almere

  De Diagonaal 37
  1315 XK Almere

  Locatie Amersfoort

  Stationsstraat 81
  3811 MH Amersfoort

 • Bekijk de routebeschrijvingen voor de locaties Utrecht, Lelystad, Almere en Amersfoort

 • Parkeren bij locatie Utrecht

  Rondom het gerechtsgebouw in Utrecht is over het algemeen voldoende parkeergelegenheid (betaald). De dichtstbijzijnde parkeergarage is Parkeergarage Springweg (Springweg 83, 3510 VK). In en rond het centrum van Utrecht vinden langdurige wegwerkzaamheden plaats, die vaak files veroorzaken. Vertrek dus ruim op tijd als u met de auto naar het gerechtsgebouw komt. Zie ook: Utrecht bereikbaar (utrecht.nl).

  Parkeren bij locatie Lelystad

  Parkeergarages in de buurt van het gerechtsgebouw in Lelystad:

  • De Waag (Waagstraat 1, 8232 DZ)
  • Neringdek (Neringweg 157, 8224 KA)
  • Zilverparkgarage (Reaalhof 101, 8232 VW)
  • Ziekenhuis (Ziekenhuisweg 100, 8233 AA)

  Parkeren bij locatie Almere

  Parkeergarages in de buurt van het gerechtsgebouw in Almere:

  • Stadhuisgarage (Stadhuisplein 1, 1315 HR)
  • Krakelinggarage (Wagenmakerbaan 1, 1315 BA)

  Parkeren bij locatie Amersfoort

  Parkeergarages in de buurt van het gerechtsgebouw in Amersfoort:

  • De Argonout (Stationsplein 121, 3818 LE)
  • Parkeergarage Asch van Wijck (Smallepad 15, 3811 LP)