Laden...

Zitting bijwonen Midden-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Bezoekinformatie > Zitting bijwonen Midden-Nederland

Zitting bijwonen als publiek

Om bij een rechtszaak aanwezig te kunnen zijn moet – uiterlijk 2 werkdagen van tevoren - een reservering worden gemaakt via het aanmeldformulier.

 • Het aanmeldformulier kunt u voor één persoon invullen. Reserveringen kunnen niet eerder dan 7 kalenderdagen voorafgaand aan de zitting worden doorgegeven. In het formulier kunt u aangeven om welke openbare zitting het gaat. Bekijk het overzicht van zittingen hier.
 • Wilt u in het kader van uw opleiding een besloten zitting bijwonen? Bijvoorbeeld als advocaat-stagiair, gezinsvoogd in opleiding of stagiair bij de Raad voor de Kinderbescherming. Gebruik dan het opmerkingenveld in het aanmeldformulier voor uw motivering.
 • De plekken worden toegewezen op volgorde van binnenkomst. Als er plek is, krijgt u een bevestiging per e-mail. Ook als er geen plek is, laten we dat weten.
 • Neem de bevestiging (print of digitaal) en legitimatiebewijs mee om toegang te krijgen tot het gerechtsgebouw. Zorg ervoor dat u niet eerder dan 15 minuten aanwezig bent en direct na de zitting het gerechtsgebouw verlaat.

De rechtbank kan, tot op het laatste moment, door omstandigheden bepalen dat het toch niet mogelijk is om aanwezig te zijn bij de zitting. Uiteraard proberen we u daar dan zo spoedig mogelijk over te informeren.

 

 Bezoekersinformatie en bereikbaarheid

>Alles uitklappen
 • Bekijk wat u moet weten voor een bezoek aan een van de locaties van de rechtbank Midden-Nederland.

 • Bezoekadres Utrecht

  Vrouwe Justitiaplein 1
  3511 Utrecht

  Bezoekadres Lelystad

  Stationsplein 15
  8232 DL Lelystad

  Bezoekadres Almere

  De Diagonaal 37
  1315 XK Almere

  Locatie Amersfoort

  Stationsstraat 81
  3811 MH Amersfoort

 • Bekijk de routebeschrijvingen voor de locaties Utrecht, Lelystad, Almere en Amersfoort

 • Parkeren bij locatie Utrecht

  Rondom het gerechtsgebouw in Utrecht is over het algemeen voldoende parkeergelegenheid (betaald). De dichtstbijzijnde parkeergarage is Parkeergarage Springweg (Springweg 83, 3510 VK). In en rond het centrum van Utrecht vinden langdurige wegwerkzaamheden plaats, die vaak files veroorzaken. Vertrek dus ruim op tijd als u met de auto naar het gerechtsgebouw komt. Zie ook: Utrecht bereikbaar (utrecht.nl).

  Parkeren bij locatie Lelystad

  Parkeergarages in de buurt van het gerechtsgebouw in Lelystad:

  • De Waag (Waagstraat 1, 8232 DZ)
  • Neringdek (Neringweg 157, 8224 KA)
  • Zilverparkgarage (Reaalhof 101, 8232 VW)
  • Ziekenhuis (Ziekenhuisweg 100, 8233 AA)

  Parkeren bij locatie Almere

  Parkeergarages in de buurt van het gerechtsgebouw in Almere:

  • Stadhuisgarage (Stadhuisplein 1, 1315 HR)
  • Krakelinggarage (Wagenmakerbaan 1, 1315 BA)

  Parkeren bij locatie Amersfoort

  Parkeergarages in de buurt van het gerechtsgebouw in Amersfoort:

  • De Argonout (Stationsplein 121, 3818 LE)
  • Parkeergarage Asch van Wijck (Smallepad 15, 3811 LP)

 

Online zitting bijwonen voor scholen

Scholen zijn welkom om via Skype politierechterzittingen bij te wonen. Het online bijwonen van een zitting is een alternatief voor de fysieke groepsbezoeken, die sinds de uitbraak van het coronavirus niet meer mogelijk zijn.

Online bijwonen alleen mogelijk bij fysiek onderwijs

Voor het bijwonen van een online zitting gelden aangepaste huisregels voor scholen. Zo mag de zitting alleen klassikaal en onder toezicht van een docent bekeken worden. Het is dus alleen mogelijk om online een zitting bij te wonen als er fysiek onderwijs wordt gegeven. Er mogen namelijk geen geluids- en beeldopnames worden gemaakt van de zitting. En alleen in een klassikale setting kan de docent toezicht houden op deze huisregel.

Aanmelden

De online zittingen zijn wekelijks op dinsdag of donderdag. Het zittingsrooster met beschikbare data en tijden staat op de site van ProDemos (prodemos.nl). Docenten kunnen zich ook op de site van ProDemos aanmelden. U ontvangt van de rechtbank een paar dagen voor de online zitting de Skypelink.

Vragen?

Bekijk eerst de meest gestelde vragen onderaan deze pagina. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact op met team Communicatie via midden-nederland@rechtspraak.nl.

 

Hoe neemt u deel aan een online zitting

U ontvangt van de rechtbank per e-mail de Skypelink om de zitting online bij te wonen.

Op de pagina online zittingen leest u hoe u Skype installeert.

 

 Meest gestelde vragen online zittingen

>Alles uitklappen