11 jaar cel voor doodslag met vleesbijl

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > 11 jaar cel voor doodslag met vleesbijl
Utrecht, 17 juli 2017

Een 65-jarige man uit Utrecht is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 jaar voor doodslag op zijn partner in Utrecht in 2016.

Weerzinwekkende wijze

De man heeft zijn partner op een zeer gewelddadige en weerzinwekkende wijze van het leven beroofd. Uit het dossier blijkt dat het slachtoffer zeventien keer met een vleesbijl is geslagen. Zij heeft nog geprobeerd zich te verdedigen, zo blijkt uit de snijwonden op haar armen en handen. De man heeft onherstelbaar leed toegebracht aan de nabestaanden van de vrouw. Dit werd ook onderstreept door de indringende slachtofferverklaringen van de moeder, vader en broer op de zitting.

Geen persoonlijkheidsstoornis

Uit de rapportage van het Pieter Baancentrum blijkt dat er bij de man geen aanwijzingen zijn gevonden voor een stoornis. Wel is gebleken dat hij verstandelijk functioneert op het leeftijdsniveau van een acht- tot elfjarige. Bij kwetsingen neemt het risico op ernstig geweld toe. De rechtbank volgt de deskundigen in hun oordeel dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is en wijkt daarom enigszins af van de eis van de officier van justitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten