Rechtbank Midden-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Midden-Nederland

Bezoekadres

Bezoekadres
Vrouwe Justitiaplein 1
3511 EX Utrecht
> Routebeschrijvingen

Telefoonnummer
088 362 0000

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Midden-Nederland 

Over de rechtbank

Rechtbank Midden-Nederland heeft vier zittingslocaties: Almere, Amersfoort, Lelystad en Utrecht. Het arrondissement van de rechtbank Midden-Nederland beslaat de provincies Flevoland, Utrecht en Gooi & Vechtstreek. Deze rechtbank is bevoegd om in zijn arrondissement recht te spreken in eerste aanleg. Dit betekent dat de rechtbank de eerste instantie is die een juridisch oordeel over een zaak of conflict geeft. Bij rechtbank Midden-Nederland werken ongeveer 175 rechters en 580 andere medewerkers.

 


 

Rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht Locatie Utrecht

 

Rechtbank Midden-Nederland, locatie Lelystad Locatie Lelystad

 

 


 

Zittingen

Zittingsroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur (openbare) zittingen plaats op de diverse locaties van de rechtbank Midden-Nederland, ingedeeld per rechtsgebied.

Zitting bijwonen

Wilt u een zitting bijwonen? Dat kan, want zittingen zijn in principe openbaar. Voor groepen geldt dat zij zich vooraf moeten aanmelden.

Regels en procedures

De rechtbank Midden-Nederland hanteert naast de landelijke regelingen, procedure, richtlijnen en formulieren aanvullende/afwijkende regels en procedures.

 

Nieuws rechtbank Midden-Nederland  Nieuws rechtbank Midden-Nederland

 

 

Vergunning De Karseboom Amersfoort opnieuw onder de loep8-12-2016 23:00:00<span></span><p>De burgemeester van Amersfoort moet inzichtelijk maken hoe hij de belangen van omwonenden heeft meegewogen, toen hij een  horecavergunning verstrekte voor horecagelegenheid De Karseboom aan de Lavendelstraat. Dat heeft de bestuursrechter van de rechtbank Midden-Nederland in een tussenuitspraak beslist. De rechter vindt dat de burgemeester beter moet uitleggen waarom de woon- en leefsituatie van omwonenden niet nadelig wordt beïnvloed door de horecagelegenheid.</p>
12 maanden cel voor bedrijfsinbraak en bedreigingen7-12-2016 23:00:00Een 53-jarige man die in Mijdrecht een bedrijfsinbraak en vernielingen pleegde bij zijn voormalig werkgever is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. <p>Een 53-jarige man die in Mijdrecht een bedrijfsinbraak en vernielingen pleegde bij zijn voormalig werkgever is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Ook is de man veroordeeld voor het bedreigen met zware mishandeling en brandstichting van zijn voormalig werkgever en diens familie.</p>
Verkoop park Vliegbasis Soesterberg aan Utrechts Landschap mag doorgaan6-12-2016 23:00:00De provincie Utrecht mag de onderhandeling met het Utrechts Landschap over de verkoop van park Vliegbasis Soesterberg starten.<p>De provincie Utrecht mag de onderhandeling met het Utrechts Landschap over de verkoop van park Vliegbasis Soesterberg starten. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland bepaald. Twee particulieren spanden een kort geding aan omdat zij vinden dat de onderhandeling niet exclusief met het Utrechts Landschap mag plaatsvinden, maar dat deze locatie openbaar aangeboden moet worden.</p>

Vraag en antwoord

Zijn er ruimtes waar ik met mijn advocaat kan overleggen?

In de rechtbank zijn spreekkamers aanwezig om in beslotenheid te overleggen met uw advocaat. De bode of de medewerkers van de informatiebalie wijzen u graag de weg.

Kan ik mijn auto parkeren bij de gerechtsgebouwen?

Locatie Utrecht: in de directe omgeving van het gerechtsgebouw is een beperkt aantal betaalde parkeerplaatsen. U moet vooraf bij de automaat betalen.

Mag ik mensen meenemen naar de rechtszaal?

De meeste zittingen zijn openbaar. U kunt dus mensen meenemen naar de rechtszaal. Zij dienen plaatst te nemen op de publieke tribune (indien aanwezig).