Laden...

Rechtbank Midden-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Midden-Nederland

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.

Let op: maandag 1 juni zijn wij gesloten vanwege tweede pinksterdag.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank?

 

Contact met de rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt. Publiek is nog niet welkom.

Informatiebalie

De werkzaamheden van de informatiebalie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail.  U kunt de balie niet bezoeken.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Momenteel vinden zittingen vooral online plaats of ze worden uitgesteld. Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.
Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

De informatiebalie is ook dicht.

Telefoon

088 - 362 00 00

Bezoekadres Lelystad

Stationsplein 15
8232 DL Lelystad
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Utrecht

Vrouwe Justitiaplein 1
3511 EX Utrecht
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Almere

De Diagonaal 37
1315 XK Almere
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Amersfoort

Stationsstraat 81
3811 MH Amersfoort
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Midden-Nederland 

Bekijk de rechtbank Midden-Nederland van binnen.

Nieuws rechtbank Midden-Nederland  Nieuws rechtbank Midden-Nederland

 

 

Rechtbank verklaart Gökmen T. schuldig aan verkrachtingRechtbank verklaart Gökmen T. schuldig aan verkrachtinghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Rechtbank-verklaart-Gokmen-T-schuldig-aan-verkrachting.aspxUtrecht26-5-2020 22:00:00De rechtbank Midden-Nederland heeft de 38-jarige Gökmen T. schuldig verklaard aan de verkrachting van een vrouw.<p>De rechtbank Midden-Nederland heeft de 38-jarige Gökmen T. schuldig verklaard aan de verkrachting van een vrouw. De verdachte is eerder dit jaar veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de schietpartij met terroristisch oogmerk in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Hierdoor is het niet mogelijk om hem nóg een gevangenisstraf op te leggen. Wel moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen.</p>
10 Jaar cel voor doden vriendin in Utrechtse Max-flat10 Jaar cel voor doden vriendin in Utrechtse Max-flathttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/10-Jaar-cel-voor-doden-vriendin-in-Utrechtse-Max-flat.aspxUtrecht24-5-2020 22:00:00Een 26-jarige man is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar.<p>Een 26-jarige man is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar. De man mishandelde begin vorig jaar zijn vriendin zo ernstig, dat zij vier dagen later aan haar verwondingen overleed.</p>
Welke zittingen gaan door bij de rechtbank Midden-Nederland in week 22?Welke zittingen gaan door bij de rechtbank Midden-Nederland in week 22?https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/covid-19-welke-zittingen-gaan-door-bij-de-rechtbank-midden-nederland-in-week-22.aspxUtrecht/Lelystad21-5-2020 22:00:00Een overzicht van de zaken die volgende week doorgaan bij de rechtbank Midden-Nederland. Hieronder staat een overzicht van de zaken die volgende week doorgaan bij de rechtbank Midden-Nederland. Dit overzicht is niet compleet en wordt regelmatig bijgewerkt (laatste wijziging: 25 mei, 14.00 uur).

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Midden-Nederland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.