18 maanden cel voor aanranding in bos Zeewolde

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > 18 maanden cel voor aanranding in bos Zeewolde
Lelystad, 07 maart 2018

Een 23-jarige man uit Zeewolde is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden. Hij heeft in 2014 in Zeewolde een vrouw aangevallen en aangerand die nietsvermoedend haar hond aan het uitlaten was.

Zwaar lichamelijk letsel

De vrouw werd in de vroege ochtend in het bos plotseling aangevallen door de verdachte. Hij sloeg haar meerdere keren waardoor zij op de grond viel en haar arm brak. Vervolgens heeft hij zijn hand in haar broek gestopt. De rechtbank oordeelt dat er sprake is van een aanranding. Het dossier bevat onvoldoende bewijs om te spreken van het van een poging tot verkrachting (seksueel binnendringen).

Daderspoor

Aan de binnenzijde van de broek van de vrouw is het DNA van de verdachte aangetroffen. De rechtbank oordeelt op basis van de vindplek van het DNA en de verklaringen van de vrouw dat dit spoor van de dader moet zijn.

Strafmaat

Tijdens de zitting heeft de officier van justitie een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden en een taakstraf geëist. Ook heeft de verdachte al 2 dagen in voorarrest gezeten. De rechtbank vindt dat de eis van de officier van justitie onvoldoende recht doet aan de ernst van het feiten legt daarom een hogere straf op. De vrouw leeft nog steeds in angst door het handelen van de verdachte, zo gaf zij aan in haar slachtofferverklaring. Zij kan haar arm de rest van haar leven niet normaal meer gebruiken. Daarnaast heeft de verdachte geen enkele verantwoording genomen voor zijn daad.

Uitspraken

Meest gelezen berichten