24 maanden gevangenisstraf voor mensenhandel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > 24 maanden gevangenisstraf voor mensenhandel
Lelystad, 03 februari 2017

Een 31-jarige man uit Soest is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De man dwong een vrouw tot prostitutiewerkzaamheden. Een 32-jarige man uit Hilversum is vrijgesproken.

Prostitutie

De verdachte ging een liefdesrelatie met de vrouw aan. Na een tijd dwong hij haar om in de prostitutie te gaan werken. De verdachte zette de vrouw onder druk  en hij dreigde anderen  te vertellen dat ze in de prostitutie werkte. Het geld dat zij verdiende met de prostitutiewerkzaamheden moest zij voor een groot deel aan de verdachte afstaan. Hij ging van het geld gokken en kocht onder andere kleding.

Beïnvloedbaar en laag IQ

De man wist dat de vrouw een laag IQ heeft en makkelijk beïnvloedbaar was. Ondanks dat heeft hij de kwetsbare vrouw gedurende een aantal maanden voor eigen gewin gedwongen als prostituee te werken. Verdachte heeft zijn slachtoffer daarbij op een doortrapte manier gemanipuleerd en akelig vernederd, aldus de rechtbank.

Contactverbod

Naast de gevangenisstraf moet de verdachte ook een schadevergoeding van ruim 25.000 euro aan het slachtoffer betalen en mag hij gedurende zijn proeftijd (3 jaar) op geen enkele wijze contact opnemen met het slachtoffer.

Vrijspraak voor medeverdachte

Hoewel de medeverdachte soms condooms kocht en na verloop van tijd ook wist dat het slachtoffer in de prostitutie werkte kan de rechtbank niet vaststellen dat hij het slachtoffer heeft gedwongen om prostitutiewerkzaamheden te doen. Daarnaast is ook niet gebleken dat de medeverdachte zo geprofiteerd zou hebben dat hij voordeel genoten heeft uit het prostitutiewerk van het slachtoffer  De rechtbank spreekt de man daarom vrij.

Uitspraken

Meest gelezen berichten