Laden...

3,5 jaar cel en tbs voor seksueel misbruik basketbalpupillen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > 3,5 jaar cel en tbs voor seksueel misbruik basketbalpupillen
Utrecht, 06 januari 2017

Een 49-jarige basketbalcoach uit Mijdrecht heeft tussen 2000 en 2002 drie van zijn pupillen seksueel misbruikt en in 2013 een minderjarige aangerand. Daarnaast heeft hij in de periode 2014 tot en met 2016 12 minderjarige jongens aangezet tot seksuele handelingen voor de webcam. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar en tbs met dwangverpleging.

Seksuele stoornis

De psychologen concluderen dat er sprake is van een persoonlijkheidsstoornis en een seksuele stoornis maar konden geen tbs-maatregel adviseren omdat de verdachte een groot deel van feiten ontkent. De deskundigen gaven op zitting aan dat als deze feiten bewezen worden er sprake is van een ernstig en langdurig probleem met seksualiteit. Volgens hen zou er dan sprake zijn van een hoger recidiverisico.

Dwangverpleging noodzakelijk

De rechtbank oordeelt dat de maatschappij ook op langere termijn tegen de man beveiligd moet worden en dat hij een gedwongen behandeling moet ondergaan. Op basis van de ernst van de feiten, de problematiek en het gevaar dat hij voor anderen oplevert vindt de rechtbank dat tbs met dwangverpleging noodzakelijk is. Gezien de houding van de man is de kans aanwezig dat de tbs lange tijd zal duren. De rechtbank vindt het belangrijk dat de behandeling over niet al te lange tijd begint en wijkt daarom deels af van de eis van de officier van justitie.

Uitspraken