3 jaar cel voor poging doodslag op ongeboren kind

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > 3 jaar cel voor poging doodslag op ongeboren kind
Utrecht, 12 december 2016

Een 30-jarige man die in 2016 in het Duitse Duisburg zijn zwangere vriendin zwaar mishandelde en probeerde hun ongeboren kind van het leven te beroven is veroordeeld tot 36 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Daarnaast legt de rechtbank Midden-Nederland een contactverbod op met de moeder en het inmiddels geboren kindje.

Bedreiging en uitvoering

De man heeft zijn vriendin en hun ongeboren kind meerdere malen met de dood bedreigd. Hij heeft dit daadwerkelijk geprobeerd door zijn vriendin te mishandelen die op dat moment 27 weken zwanger was, zo oordeelt de rechtbank. De vrouw is een aantal keer in haar buik is geschopt. Door dit soort geweld hadden levensbedreigende complicaties kunnen optreden.

Psychisch onderzoek

Er bestaan ernstige zorgen over de psychische ontwikkeling en denkpatronen van de man. De man die illegaal in Nederland verblijft heeft niet meegewerkt aan psychisch onderzoek. De rechtbank ziet daarom, en vanwege de ernst van het feit, geen reden om af te wijken van de strafeis van de officier van justitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten