Laden...

3 maanden cel voor bedreiging, zwaar lichamelijk letsel door schuld en drugsbezit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > 3 maanden cel voor bedreiging, zwaar lichamelijk letsel door schuld en drugsbezit
Utrecht, 29 mei 2020

Een 28-jarige man uit Utrecht is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot 3 maanden gevangenisstraf. De man bedreigde op 20 februari dit jaar zijn vriendin, waarna zij zich genoodzaakt voelde om van het balkon af te springen. Zij heeft hierdoor zwaar lichamelijk letsel opgelopen. Daarnaast is de man veroordeeld voor het bezit van hennepplanten.

Ruzie

Dit voorjaar ontstond er een ruzie in de woning van de man. De vriendin van de man, het slachtoffer, verklaarde hij haar via een appje had gedwongen om naar hem toe te komen. Bij de ruzie die ontstond riep de man bedreigende teksten en kwam dreigend op haar afgelopen. Het slachtoffer zag vervolgens geen andere uitweg dan van het aangrenzende balkon af te springen. Hierbij raakte zij gewond aan haar rug. De gealarmeerde politie heeft vervolgens in de woning hennepplanten aangetroffen.

Uiteen

De verklaringen over wat er precies gebeurd is in de Utrechtse flat, lopen uiteen. Zo vertelde het slachtoffer dat de man haar dwong om bij hem langs te komen. In de woning zou hij haar hebben bedreigd en mishandeld. De man bevestigt dat hij boos op het slachtoffer is afgelopen, maar ontkent dat hij haar heeft mishandeld of bedreigd. Een buurtgenoot verklaarde dat het slachtoffer even later in paniek bij haar in huis stond en aangaf dat zij was bedreigd. De rechtbank vindt het daarom bewezen dat het slachtoffer is bedreigd, en als gevolg daarvan van het balkon is gesprongen. Dat het slachtoffer is mishandeld door de man is niet vast te stellen. Naast de verklaring van het slachtoffer is er in het dossier geen bewijs dat de mishandeling daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. De rechtbank spreekt de man vrij van de mishandeling.

Bedreiging

De rechtbank stelt vast dat de man zo dreigend op de vrouw over kwam dat zij zich genoodzaakt voelde om van het balkon te springen. De rechtbank veroordeelt de man voor bedreiging, zwaar lichamelijk letsel door schuld en het bezit van wietplanten. Naast de gevangenisstraf van 3 maanden moet hij de vrouw een schadevergoeding betalen en mag hij geen contact meer met haar zoeken. Ook moet hij eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraffen uitzitten.

Uitspraken