30 maanden cel voor oplichten familieleden en kennissen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > 30 maanden cel voor oplichten familieleden en kennissen
Utrecht, 29 november 2016

Een 46-jarige man uit Soesterberg heeft tussen 2010 en 2014 negen personen opgelicht voor in totaal bijna 190.000 euro. Hij vertelde verschillende familieleden en kennissen dat hij kanker had en behandelingen nodig had, maar deze niet kon betalen. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk.

Ingespeeld op emoties

De man heeft op slinkse en berekenende wijze ingespeeld op emoties van anderen. Hij heeft verschillende documenten getoond die afkomstig zouden zijn van officiële instanties, terwijl hij wist dat deze vals waren. De slachtoffers hebben uit bewogenheid en empathie geld aan hem geleend, maar zijn daarin bedrogen uitgekomen.

Schadevergoeding

In totaal hebben 9 particuliere personen hun spaargelden aan de man afgestaan. De rechtbank veroordeelt de man tot het terugbetalen van de slachtoffers.

Uitspraken

Meest gelezen berichten