Laden...

4 jaar cel voor seksueel misbruik kinderen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > 4 jaar cel voor seksueel misbruik kinderen
Lelystad, 09 november 2016

Een 64-jarige man uit Deventer pleegde jarenlang ontucht met vier van zijn minderjarige kinderen. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.

Vrijspraak

De verdenking tegen de man was dat hij tussen 1992 en 2009 ontucht pleegde met vijf van zijn minderjarige kinderen. De rechtbank spreekt hem vrij van een van de vijf feiten. Uit het dossier komt naar voren dat het misbruik in familiekring is besproken. Een van de kinderen gaf aanvankelijk aan dat er met hem niks was gebeurd en vroeg of het een grap was. De rechtbank spreekt de man vrij van dit feit.

Behandeling en strafmaat

De rechtbank oordeelt dat de man een ernstige inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van zijn kinderen. Ondanks dat de man van een feit is vrijgesproken legt de rechtbank een straf op die gelijk is aan de eis van de officier van justitie. Daarnaast legt de rechtbank bijzondere voorwaarden op zoals reclasseringstoezicht en een behandeling.

Uitspraken