5 jaar cel voor cocaïnesmokkel via meubels

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > 5 jaar cel voor cocaïnesmokkel via meubels
Lelystad, 08 maart 2018

Een 55-jarige man uit Amsterdam is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. Hij importeerde ruim 70 kilo cocaïne vanuit Brazilië naar zijn meubelzaak in Almere.

Meubels

De man verstopte de cocaïnepasta in geprepareerde ruimtes in twee stoelen en een bank. Die kwamen in een container de haven van Rotterdam binnen. Een speurhond vertoonde afwijkend gedrag bij een van de bankstellen, waarna de cocaïne werd gevonden. Vervolgens zijn de meubels in Almere bij de meubelwinkel van de man afgeleverd. Ook zijn er in een opslagbox chemicaliën aangetroffen die gebruikt worden voor het terugwinnen van cocaïne uit cocaïnepasta. De opslagbox werd verhuurd aan de verdachte.

Celstraf

De verdachte was geschorst uit zijn voorarrest zodat hij zijn proces in vrijheid kon afwachten. De rechtbank bepaalt dat de verdachte direct de gevangenis in moet om zijn straf uit te zitten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten