Laden...

BMW die al ruim 2,5 jaar bij garage staat moet alsnog gemaakt worden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > BMW die al ruim 2,5 jaar bij garage staat moet alsnog gemaakt worden
Almere, 11 november 2021

Een garagebedrijf uit Hilversum moet na 33 maanden haast maken met de reparatie van een BMW. De eigenaresse van de auto bracht in februari 2019 haar auto naar de Hilversumse garage voor reparatie. Die auto staat daar nog steeds. De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland bepaalt dat de garagehouder de auto nu binnen twee weken moet repareren zodat de vrouw haar auto kan ophalen.

Diverse reparaties

Op 5 februari 2019 heeft de garagehouder de BMW bij de vrouw uit Amsterdam opgehaald. Er zouden diverse reparaties moeten plaatsvinden. De garagehouder kreeg enkele maanden de tijd voor deze klus, maar liet niets van zich horen. Afgelopen voorjaar heeft de vrouw de man in gebreke gesteld. Daarna is er nog een mailwisseling geweest tussen beide partijen, maar dat leidde niet tot reparatie van de auto. De vrouw wil via de rechter de man dwingen om de auto alsnog, binnen twee weken, te repareren. Ook wil zij binnen enkele dagen een update over de huidige staat van de auto en welke werkzaamheden nog verricht moeten worden.

Garagehouder verscheen niet op zitting

Hoewel de garagehouder wist van de zitting is hij niet op zitting verschenen. Zijn kant van het verhaal is dus onbesproken gebleven. De voorzieningenrechter oordeelt dat de eisen van de vrouw niet onrechtmatig of ongegrond zijn en daarom kunnen worden toegewezen. De garagehouder moet binnen twee weken de auto repareren en zonder schade afleveren aan de vrouw. Daarnaast moet hij de eigenaresse van de BMW binnen twee dagen informeren over de huidige staat van de auto en haar een goede schriftelijke specificatie met onderbouwing van de reparatiekosten toesturen.


Uitspraken