Bekerdoelpunt Roda JC terecht afgekeurd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Bekerdoelpunt Roda JC terecht afgekeurd
Utrecht, 22 februari 2018

Het doelpunt van Roda JC in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen Willem II is terecht afgekeurd. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist.

Handsbal

Bij een 2-2 stand werd er in de 81e minuut een doelpunt van Roda JC afgekeurd – na aanwijzing van de videoscheidsrechter. Er was aan het begin van de aanval hands gemaakt. Volgens Roda JC kwam Willem II na de handsbal weer in balbezit en was er geen basis voor het inschakelen van de videoscheidsrechter. Roda JC werd in Tilburg uiteindelijk uitgeschakeld na penalty’s.

Videoscheidsrechter

De videoscheidsrechter moet na elk doelpunt kijken of het doelpunt geldig is. In dit geval oordeelde de videoscheidsrechter dat er aan het begin van de aanval hands werd gemaakt, waarop de scheidsrechter het doelpunt afkeurde. De rechter oordeelt dat het wel of niet in balbezit komen van Willem II een feitelijke beslissing over een spelsituatie is. De scheidsrechter bepaalde dat de handsbal en het doelpunt in dezelfde aanvalssituatie plaatsvonden. Dat dit mogelijk een onjuiste beslissing is doet niet ter zake, omdat het oordeel van de scheidsrechter in deze situatie bindend is.

De rechter bepaalt dat de KNVB juist heeft gehandeld en de slotfase van de kwartfinale niet overgespeeld hoeft te worden. Dat betekent dat Willem II het in de halve finale opneemt tegen Feyenoord.

Uitspraken

Meest gelezen berichten