Beslissing op onderzoekswensen in onderzoek Utrechtse serieverkrachter 2

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Beslissing op onderzoekswensen in onderzoek Utrechtse serieverkrachter 2
Utrecht, 19 augustus 2015

De rechtbank Midden-Nederland wijst het verzoek van de verdediging om een aantal verbalisanten te horen af. Ook hun aanstellingsbesluiten worden niet aan het strafdossiers toegevoegd.

Onderzoekswensen

Op de regiezitting van 18 augustus diende de advocaat van de verdachte een aantal onderzoekwensen in. Een groot deel van de verzoeken is op zitting komen te vervallen. Daarnaast deed de officier van justitie al een aantal toezeggingen om aanvullende processen-verbaal en stukken aan het dossier toe te voegen. 

Horen verbalisanten

De officier van justitie heeft op zitting een toelichting gegeven over de opleiding van de verbalisanten die worden ingezet in zedenzaken. De rechtbank ziet geen reden te twijfelen aan de bevoegdheid en deskundigheid van de verbalisanten. Het is ongebruikelijk aanstellingsbesluiten en andere stukken met betrekking tot de deskundigheid van verbalisanten aan een dossier te voegen en de rechtbank is van oordeel dat de advocaat onvoldoende heeft onderbouwd waarom dat in deze zaak anders zou zijn. Ook heeft de rechtbank geen reden te twijfelen aan de inhoud van de ambtsedig opgemaakte processen-verbaal van genoemde verbalisanten. De rechtbank wijst het verzoek van de verdediging daarom af.

Persberichten

Daarnaast verzocht de verdediging om alle persberichten en signalementen die door de politie en het OM in dit onderzoek zijn verspreid aan het dossier toe te voegen. De rechtbank heeft dit verzoek al eerder afgewezen. Omdat de raadsman geen nieuwe argumenten aangebracht die tot een ander oordeel moeten leiden, wijst de rechtbank het verzoek wederom af.

Vervolg

De zaak gaat verder op 16 november 2015 om 9.00 uur met een pro forma behandeling. De inhoudelijke behandeling zal twee dagen in beslag nemen en waarschijnlijk in januari plaatsvinden. De datum is nog niet bekend.

Uitspraken

Meest gelezen berichten