Beslissing op onderzoekswensen in onderzoek Utrechtse serieverkrachter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Beslissing op onderzoekswensen in onderzoek Utrechtse serieverkrachter
Utrecht, 15 juni 2015

De rechtbank Midden-Nederland wijst het verzoek om het horen van een onafhankelijke DNA-deskundige door de advocaat en het horen van een DNA-deskundige van het NFI op zitting toe. De officier van justitie en de advocaat dienden op de regiezitting van 1 juni meerdere onderzoekswensen in.

 

Onafhankelijke DNA deskundige

De rechtbank ziet in dat de verdachte een belang heeft bij het horen van een DNA-deskundige die niet heeft meegewerkt aan het opmaken van de rapporten die deel uitmaken van het dossier. De rechtbank zal de zaak daarom verwijzen naar de rechter-commissaris om een onafhankelijke DNA-deskundige te benoemen en te horen over de inhoud en de conclusies van de rapporten van het NFI.

DNA deskundige NFI

De officier van justitie verzocht om het horen van de DNA-deskundige die meerdere DNA-onderzoeken heeft verricht en rapportages heeft opgemaakt. De rechtbank vindt het van belang dat de deskundige hierover een toelichting komt geven op zitting.

Afgewezen onderzoekswensen

De meeste onderzoekswensen werden door de rechtbank afgewezen omdat deze geen betrekking hebben op de vier ten laste gelegde feiten waar de verdachte van verdacht wordt en waar de rechtbank een oordeel over moet vellen.

 
Voor zover de advocaat vragen wil stellen aan de zaaksofficieren van justitie van destijds over het onderzoek met betrekking tot deze vier feiten, heeft de verdediging het verzoek onvoldoende onderbouwd. De huidige zaaksofficieren kunnen desgevraagd ter zitting vragen van de verdediging beantwoorden met betrekking tot het onderzoek.
 
De zaak gaat verder op de pro formazitting op 18 augustus 2015.

Uitspraken

Meest gelezen berichten