Buitenboys moet nabestaanden grensrechter betalen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Buitenboys moet nabestaanden grensrechter betalen
Lelystad, 06 oktober 2017

Voetbalclub Buitenboys moet de twee zonen van Richard Nieuwenhuizen alsnog een bedrag van €10.539,82 betalen. Dit is hun deel van de opbrengt van een benefietwedstrijd die in 2013 is georganiseerd. De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland heeft dit vandaag beslist.

Benefietwedstrijd

Op 2 december 2012 trad de vader van de eisers op als grensrechter bij een voetbalwedstrijd. Hij werd door spelers van de tegenpartij zodanig mishandeld dat hij is overleden. Op 26 april 2013 organiseerde voetbalclub Buitenboys een benefietwedstrijd. De opbrengst van de benefietwedstrijd zou aan de nabestaanden worden geschonken.

Financiële afwikkeling

De toenmalige voorzitter heeft zich namens Buitenboys bezig gehouden met de financiële afwikkeling van de benefietwedstrijd richting de nabestaanden. Hij heeft een akte opgesteld, waarin de nabestaanden expliciet als begunstigden voor de opbrengst van de benefietwedstrijd worden benoemd voor de netto-opbrengst van totaal €42.159,22. In 2015 is de helft van het geld aan de echtgenote en de oudste zoon uitgekeerd. De twee jongste zonen hebben hun deel niet ontvangen.

Voorzitter bevoegd

Volgens Buitenboys heeft de toenmalige voorzitter de akte opgesteld zonder toestemming van de bestuursleden of van de leden van de vereniging en kunnen er geen rechtsgevolgen aan verbonden worden. De voorzieningenrechter gaat hier niet in mee. Het is niet gebleken dat de overige bestuursleden zich op enig moment hebben verzet tegen de inspanningen van de voorzitter rondom de (afwikkeling van de) benefietwedstrijd. De nabestaanden mochten er daarom op vertrouwen dat de voorzitter bevoegd was om zorg te dragen voor de financiële afwikkeling.

Uitspraken

Meest gelezen berichten