Laden...

Celstraf en tbs voor ontucht op buitenschoolse opvang De Bilt

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraf en tbs voor ontucht op buitenschoolse opvang De Bilt
Utrecht, 01 mei 2018

Een 27-jarige man uit Utrecht is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden en tbs met voorwaarden. De man heeft zich als pedagogisch medewerker van een buitenschoolse opvang in De Bilt schuldig gemaakt aan ontucht met zeven jonge meisjes.

Fetisj

De man bekent dat hij de meisjes seksuele handelingen bij hem liet verrichten. Zij moesten hem betasten en in zijn geslachtsdeel trappen. De man verklaart zijn handelen vanuit een fetisj. De rechtbank oordeelt dat hij de lichamelijke en geestelijke integriteit van de kinderen ernstig heeft geschonden. De man werd ook verdacht van het tonen van zijn geslachtsdeel aan een achtste slachtoffer. De rechtbank is het met de officier van justitie en zijn advocaat eens dat hij hiervan moet worden vrijgesproken.

Afstraffing

De deskundigen stellen vast dat de man een masochistische stoornis heeft. Of er ook sprake is van een pedofiele stoornis kunnen zij, op dit moment, niet vaststellen of uitsluiten. De rechtbank neemt hun advies over en oordeelt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. De deskundigen adviseren om een tbs-maatregel met voorwaarden op te leggen – mede vanwege het risico dat hij zijn behandeling anders voortijdig zal staken. De verdachte heeft grotendeels openheid van zaken gegeven, maar neemt een afstandelijke en beschouwende houding aan. Ook lijkt hij de ernst van de feiten te blijven onderschatten. De rechtbank vindt het daarom belangrijk dat de behandeling plaatsvindt door middel van een tbs met voorwaarden. Na weging tussen afstraffing en de noodzaak om zo snel mogelijk met de behandeling te starten legt de rechtbank een gevangenisstraf op van 20 maanden. Naast die intensieve behandeling mag hij onder andere niet in De Bilt komen en op geen enkele wijze contact zoeken met de slachtoffers en hun gezinnen. Ook mag hij geen contact zoeken met minderjarigen.

Uitspraken