Celstraf voor gewapende woningoverval Lopik

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraf voor gewapende woningoverval Lopik
Utrecht, 12 februari 2018

De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 31-jarige man tot een gevangenisstraf van 2 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, voor een gewapende woningoverval in Lopik in 2005. Ook legt de rechtbank verschillende voorwaarden op, waaronder een verplichte behandeling.

Gewetenloos

De man drong samen met anderen een woning binnen en dwong de bewoners met een mes om geld af te staan. Een van hen is met het mes in zijn vinger gestoken en raakte daarbij gewond. De rechtbank vindt dat de man gewetenloos heeft gehandeld. Een woning is bij uitstek een plek waar iemand zich veilig moet voelen.

Strafmaat

De rechtbank wijkt af van de eis van de officier van justitie. Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank rekening met het feit dat de man zich na 12 jaar zelf bij de politie heeft gemeld. Alleen om die reden heeft het in deze zaak tot een bewezenverklaring kunnen leiden. Daarnaast is het ter voorkoming van nieuwe ernstige incidenten van belang dat de verplichte behandeling zo spoedig mogelijk wordt gestart.

Uitspraken

Meest gelezen berichten