Celstraf voor messteek bij McDrive Amersfoort

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraf voor messteek bij McDrive Amersfoort
Utrecht, 11 februari 2019

Een 34-jarige man uit Amersfoort is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 32 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, voor een poging tot doodslag. Hij stak vorig jaar bij de McDonalds in Amersfoort een man met een mes in zijn zij. Ook werden er 48 MDMA-pillen in zijn auto aangetroffen.

Ruzie in de rij

Het slachtoffer ging in de nacht van 20 oktober met een vriend op de scooter naar de McDonalds in Amersfoort-Noord. Er stond een rij voor de McDrive, waar ook de 34-jarige verdachte met zijn drie vrienden in stond. De verdachte ligt op de achterbank te slapen als er een woordenwisseling ontstaat tussen twee jongens en de vrienden van de verdachte. De ruzie lijkt voorbij, maar de 34-jarige verdachte stapt uit de auto en deelt een klap en een kopstoot uit. Hij gaat terug naar de auto, maar stapt opnieuw uit. Dit keer met een mes. Hij steekt het slachtoffer eenmaal in zijn linkerzij. Die overleeft de steekpartij na een ingrijpende operatie.

Behandeling

Uit het dossier blijkt dat het slachtoffer een groot litteken heeft overgehouden aan het heftige incident, waar meerdere omstanders getuige van waren. De rechtbank rekent de verdachte dit zwaar aan. Hij lijkt oprecht geschrokken van zijn handelen en heeft ook spijt betuigd. Uit het onderzoek van de deskundigen blijkt dat hij een behandeling nodig heeft. De verdachte heeft aangegeven dat hij inziet dat hij hulp nodig heeft. De rechtbank bepaalt daarom dat hij naast de gevangenisstraf ook een behandeling moet ondergaan en onder toezicht van de reclassering komt.

Uitspraken