Celstraf voor mishandeling familielid in Utrecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraf voor mishandeling familielid in Utrecht
Utrecht, 21 februari 2018

Een 22-jarige man uit Utrecht is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestig dagen voor mishandeling. De man heeft in oktober 2017 de partner van zijn nicht mishandeld door hem met een kolf van een wapen op zijn hoofd te slaan. Twee medeverdachten zijn door de rechtbank vrijgesproken.

Vrijheidsberoving

De verdachte en het slachtoffer hebben op 14 oktober 2017 met elkaar afgesproken in een winkelcentrum in Utrecht. Het slachtoffer heeft een relatie met de nicht van de verdachte. Over wat er na de ontmoeting gebeurd is verschillen de verklaringen. Het slachtoffer heeft aangegeven dat de verdachte en twee broers van zijn partner hem van zijn vrijheid hebben beroofd en hem mishandeld hebben.

Gevangenisstraf

De rechtbank kan geen bewijs vinden voor medeplegen door de twee broers. Zij worden vrijgesproken. Dat geldt niet voor de 22-jarige neef. Hij heeft bekend het slachtoffer te hebben mishandeld. Van vrijheidsberoving en bedreiging is volgens de rechtbank geen sprake. Er zijn geen bewijsmiddelen die dat ondersteunen. De rechtbank wijkt daarom af van de eis van de officier van justitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten