Celstraf voor verkrachten en aanranden van modellen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraf voor verkrachten en aanranden van modellen
Utrecht, 31 januari 2018

Een 45-jarige fotograaf uit Amersfoort is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en zeven maanden voor het verkrachten en aanranden van zes vrouwen. Als fotograaf heeft hij in de periode 2010 tot 2016 op subtiele wijze misbruik gemaakt van de droom van, soms jonge, vrouwen om model te worden.

Fotoshoots

De man heeft de slachtoffers het idee gegeven dat hij ze groot zou kunnen maken in de modellenwereld. Hij kwam onder meer met hen in contact via de werkzaamheden van zijn echtgenote in de modellenwereld. Tijdens fotoshoots heeft de man geleidelijk en onverwachts de vrouwen verkracht of aangerand.

Gevangenisstraf

Volgens de rechtbank heeft de man op geen enkele manier rekening gehouden met de gevolgen van zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag. Tijdens de zitting heeft de man de beschuldigingen ontkend en zich uitsluitend gepresenteerd als slachtoffer van een lastercampagne. Volgens de rechtbank is een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats.

Schadevergoeding

De man is ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan de slachtoffers. De officier van justitie had zes jaar celstraf tegen de man geëist. De rechtbank heeft minder feiten bewezen geacht dan waar die eis op is gebaseerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten