Celstraf voor zware mishandeling vader en partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraf voor zware mishandeling vader en partner
Utrecht, 23 februari 2018

Een 47-jarige man uit Utrecht is veroordeeld voor zware mishandeling van zijn vader en de partner van zijn vader. De rechtbank Midden-Nederland legt de man een gevangenisstraf van 16 maanden op.

Confrontatie

De man bracht in juli 2017 een bezoek aan zijn vader in Groenekan om, vermoedelijk, te praten over de erfenis van zijn moeder. Dat leidde tot een gewelddadige confrontatie waarbij de vader en zijn partner ernstig letsel hebben opgelopen. De verdachte heeft beide slachtoffers in hulpeloze toestand achtergelaten en is naar een vriendin gegaan om zich om te kleden.

De confrontatie heeft een grote impact op het leven van beide slachtoffers. De vader verkeert niet meer in de mogelijkheid om zelfstandig te kunnen wonen. Dit weegt de rechtbank zeer zwaar mee in haar oordeel. Ook van de partner van de vader is het nog maar de vraag of zij volledig zal genezen.

Contactverbod

Naast een gevangenisstraf legt de rechtbank de man ook een vrijheidsbeperkende maatregel op. Hij mag vijf jaar lang geen contact hebben met zijn vader en de partner van zijn vader. Ook mag de man niet in de buurt van de woningen van beide slachtoffers komen. Als hij zich hier niet aan houdt moet hij twee weken de gevangenis in per overtreding.

Uitspraken

Meest gelezen berichten