Celstraffen voor gewelddadige woningoverval Maarssen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraffen voor gewelddadige woningoverval Maarssen
Utrecht, 20 juni 2018

Drie mannen zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld voor een gewapende woningoverval in Maarssen in oktober vorig jaar. Een 31-jarige man uit Amsterdam en een 27-jarige man uit Zaanstad zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. Een bekennende 32-jarige verdachte uit Amsterdam is veroordeeld tot een celstraf van 57 maanden.

Geplande overval

De drie mannen hebben de overval zorgvuldig gepland door eerst op voorverkenning te gaan. Een aantal dagen later vertrokken zij ’s nachts vanuit Amsterdam in donkere kleding, met handschoenen en bepakt met een bijl en tiewraps. Een moeder en haar zoon die op het moment van de overval thuis waren zijn vastgebonden en met fors geweld en aanranding bedreigd. De drie overvallers hebben zich totaal niet bekommerd om de ernstige gevolgen die dit voor de slachtoffers heeft, zo oordeelt de rechtbank.

Strafmaat

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank gekeken naar straffen in vergelijkbare zaken. De rechtbank wijkt daarom enigszins af van eis van de officier van justitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten