Celstraffen voor gewelddadige woningoverval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Celstraffen voor gewelddadige woningoverval
Utrecht, 26 januari 2018

De 22-jarige en 23-jarige mannen uit Zeist die in september 2016 een woning binnendrongen en een echtpaar op gewelddadige wijze beroofden zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot gevangenisstraffen van 4 en 4,5 jaar.

Vastgebonden

De mannen overmeesterden de bewoner van de woning in De Bilt met geweld. De echtgenote van de bewoner werd bedreigd met een pistool. Het echtpaar werd vastgebonden en opgesloten in de kelder van de woning. Bij de overval hebben de mannen een groot aantal juwelen, zeldzame horloges en een auto buitgemaakt. De auto is gebruikt als vluchtauto en later in Groenekan in brand gestoken, vermoedelijk om sporen uit te wissen.

Strafblad

De rechtbank heeft in de strafmaat meegewogen dat de 23-jarige man eerder is veroordeeld voor woninginbraken en openlijk geweldpleging. Naast de opgelegde gevangenisstraf moeten beide verdachten een schadevergoeding betalen aan het echtpaar. Beide verdachten hebben in vrijheid hun berechting afgewacht. De rechtbank heeft nu een bevel gevangenneming gegeven en daarmee bepaald dat de verdachten direct de gevangenis in moeten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten