Laden...

Contracten Martin Garrix met Spinnin Records en Music Allstars vernietigd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Contracten Martin Garrix met Spinnin Records en Music Allstars vernietigd
Lelystad, 20 september 2017

De contracten tussen Martin Garrix en platenmaatschappij Spinnin Records en manager Music Allstars zijn vernietigd. Ook de zogenaamde ‘fonogramrechten’ van de nummers gaan naar Garrix. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist.

Management en platencontract

De beroemde dj beschuldigt Spinnin’ Records en MusicAllstars (MAS) dat zij hem hebben bedrogen en verkeerd hebben voorgelicht bij het aangaan van zijn eerste contracten. Hij tekende in 2012 een platen- en managementcontract, en vernieuwde deze in 2013. Volgens Garrix is er sprake van belangenverstrengeling. De platenmaatschappij (Spinnin Records) en het management (MAS) hebben dezelfde directeur. Daardoor zouden zijn belangen niet goed zijn behartigd. In de zomer van 2015 heeft Garrix de vernietiging van de contracten ingeroepen. Ook verwijt hij Spinnin dat zij ten onrechte zijn naburige rechten als producent hebben geïncasseerd. Garrix eist 3,7 miljoen euro van Spinnin en 650.000 euro van MAS. Spinnin en MAS eisen op hun beurt 6,4 miljoen euro omdat hij ten onrechte zou zijn weggelopen van zijn contractuele verplichtingen.

Dubbele petten

Spinnin en MAS hebben bij het aangaan van de overeenkomsten in 2012 de indruk gewekt dat zij professioneel genoeg waren om op een goede wijze de belangen van Garrix te behartigen. Maar dat hebben zij niet waargemaakt. Tijdens de gesprekken in 2013 over het vernieuwen van de productieovereenkomst met Spinnin Records is er vanwege de dubbele petten van de directeur sprake geweest van belangenverstrengeling. MAS had op dat moment maatregelen moeten nemen. Bijvoorbeeld door Garrix in de onderhandelingen te laten bijstaan door een onafhankelijke derde.

Schade

De productie- en managementovereenkomst worden vernietigd. Ook krijgt Garrix de rechten als fonogrammenproducent terug op de door hem gemaakte tracks. De rechtbank neemt nog geen beslissing over de financiële claims van Garrix. Daarover wil de rechtbank door de partijen nader geïnformeerd worden. Verder geeft de rechtbank de partijen uitdrukkelijk mee om te kijken naar een schikking van de financiële claims.

Uitspraken