Laden...

Derde voorbereidende zitting onderzoek (dodelijk) geweld Mallorca op woensdag 13 april

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Derde voorbereidende zitting onderzoek (dodelijk) geweld Mallorca op woensdag 13 april
Lelystad, 28 maart 2022

Op woensdag 13 april 2022 om 9.00 uur vindt er opnieuw een voorbereidende zitting plaats in het onderzoek naar het (dodelijk) geweld op Mallorca. Het gaat formeel om een pro-formazitting waar in elk geval de voorlopige hechtenis van verdachte S.B. aan de orde komt. Voor de overige 8 verdachten, zij zitten niet meer in voorarrest, is dit een moment om de stand van het onderzoek te bespreken. De zitting vindt plaats bij de rechtbank Midden-Nederland, locatie Lelystad.

Eén verdachte nog vast

Het Openbaar Ministerie verdenkt in totaal negen personen van betrokkenheid bij het (dodelijk) geweld op Mallorca. Eén van hen zit nog vast, daarover oordeelde de rechtbank  tijdens vorige zitting op 21 januari dat er sterke aanwijzingen zijn dat hij betrokken is bij het overlijden van Carlo Heuvelman uit Waddinxveen. Op zijn schoen is een DNA-spoor van Heuvelman gevonden. Het voorarrest van de twee andere mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Heuvelman is geschorst tijdens die zitting. Dat betekent dat ze nog wel verdachte zijn, maar het proces onder voorwaarden in vrijheid mogen afwachten. De beslissingen die door de voorzitter van de rechtbank op 21 januari zijn uitgesproken zijn hier terug te kijken.

Voor de zitting is in principe de hele dag uitgetrokken. Het is (nu nog) niet duidelijk hoe lang de voorbereidende zitting zal duren. De rechtbank is voornemens om dezelfde dag te beslissen op de voorlopige hechtenis van de enige nog vastzittende verdachte.

Informatie voor de pers

Vanwege de te verwachten mediabelangstelling verzoeken wij alle vertegenwoordigers van de pers om zich vooraf aan te melden. Aanmelden kan tot en met woensdag 6 april bij de afdeling communicatie van de rechtbank Midden-Nederland via: midden-nederland@rechtspraak.nl. Alleen op deze manier kan een zitplaats in het gerechtsgebouw gegarandeerd worden. Indien meerdere omroepen (video)opnames willen maken van de zitting geldt een poolregeling.

Informatie voor publiek

Niet alleen kent deze zaak een (groot) aantal verdachten, ook moeten nabestaanden/slachtoffers en pers zoveel mogelijk in de gelegenheid worden gesteld om de zitting te volgen. De overgebleven plaatsen zijn beschikbaar voor publiek. Publiek hoeft zich niet aan te melden om de zaak bij te wonen. Het gerechtsgebouw in Lelystad is geopend vanaf 08.30 uur.

Uitspraken