Laden...

Donderdagavond uitspraak zaak Graafschap/Cambuur en KNVB

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Donderdagavond uitspraak zaak Graafschap/Cambuur en KNVB
Utrecht, 13 mei 2020

De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland doet morgen, donderdag 14 mei, om 19:00 uur, uitspraak in het kort geding tussen De Graafschap/SC Cambuur Leeuwarden en de KNVB. De uitspraak wordt op zitting uitgesproken. Door de coronamaatregelen is de rechtbank niet geopend voor publiek. Net als de behandeling van het kort geding, wordt ook de uitspraak uitgezonden via een livestream.

Avonduitspraak

Sinds deze week behandelt de rechtbank stap voor stap meer fysieke zittingen. In verband met de coronamaatregelen en de belasting van het gebouw, kiest de rechtbank ervoor om deze uitspraak ’s avonds te plannen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de uitspraak op een verantwoorde manier kan plaatsvinden.

Informatie voor de pers

Vanwege de genomen maatregelen is de uitspraak voor een beperkt aantal journalisten te volgen vanuit een videozaal in het gerechtsgebouw. De rechtbank hanteert hierbij dezelfde indeling als afgelopen vrijdag bij de behandeling van het kort geding. Dit betekent dat de journalisten die toen naar binnen mochten, ook donderdag weer aanwezig mogen zijn. Ten behoeve van de poolregeling krijgt alleen de NOS toestemming om in de zittingszaal opnames te maken. Media die beelden vanuit de zittingszaal willen gebruiken, kunnen zich bij de NOS melden. Alle interviews vinden buiten het gerechtsgebouw plaats. Er is een persrechter van de rechtbank beschikbaar om de uitspraak toe te lichten.  

Livestream

De uitspraak wordt via een livestream van de Rechtspraak uitgezonden. De link wordt donderdag (morgen) in de loop van de dag via Twitter gedeeld. De media krijgen opnieuw toestemming om de zitting live uit te zenden.

Uitspraken