Laden...

Eerste openbare zitting onderzoek (dodelijk) geweld Mallorca op 17 november

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Eerste openbare zitting onderzoek (dodelijk) geweld Mallorca op 17 november
Lelystad, 05 oktober 2021

De eerste openbare zitting in het onderzoek naar het (dodelijk) geweld in Mallorca is op woensdag 17 november om 09.00 uur. Het gaat om een zogenoemde pro-formazitting, de zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. De zitting vindt plaats bij de rechtbank Midden-Nederland, locatie Lelystad, Stationsplein 15, 8232 DL, Lelystad.

Vijf verdachten nog vast

Tijdens deze pro-formazitting wordt gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis van de verdachten en de verdere planning van de strafzaak.

Op dit moment zitten vijf mannen uit Hilversum in voorarrest. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het (dodelijk) geweld in Mallorca. Drie van de vijf worden door het Openbaar Ministerie verdacht van betrokkenheid bij de dood van Carlo Heuvelman uit Waddinxveen. Daarnaast worden ze alle vijf verdacht van één poging doodslag en verdachten S. B. en M. T. worden óók verdacht van een tweede poging doodslag. Een zesde man uit Hilversum zit niet meer in voorlopige hechtenis, maar wordt nog wel verdacht van betrokkenheid bij de dood van Carlo Heuvelman en één poging doodslag. Daarnaast worden hij en een zevende en achtste man verdacht van openlijk geweld op de boulevard van El Arenal. Tijdens de pro-formazitting worden alleen de zaken van de 5 verdachten behandeld die in voorarrest zitten. Bekijk de pagina op rechtspraak.nl voor meer informatie over de verdachten en de verschillende verdenkingen.

Informatie voor de pers

Vanwege de te verwachten mediabelangstelling verzoeken wij alle vertegenwoordigers van de pers om zich vooraf aan te melden. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 10 november om 12.00 uur bij de afdeling communicatie van de rechtbank Midden-Nederland via: midden-nederland@rechtspraak.nl.

Informatie voor publiek

De zitting is openbaar en publiek hoeft zich niet vooraf aan te melden. De ruimte voor het publiek in de zittingszaal is echter wel zeer beperkt. Niet alleen kent deze zaak een (groot) aantal verdachten, ook moeten nabestaanden/slachtoffers in de gelegenheid worden gesteld om de zitting te volgen. 

Uitspraken