Geen aanvullend onderzoek nodig in zaak Everink

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Geen aanvullend onderzoek nodig in zaak Everink
Utrecht, 04 september 2017

De rechtbank heeft de verzoeken van de verdediging om aanvullend onderzoek uit te voeren afgewezen. Ook bepaalde de rechtbank dat de 30-jarige verdachte uit Rotterdam langer vast moet blijven zitten.

Geen aanvullend onderzoek

Er is onderzoek gedaan door het NFI, IFS en TMFI. Deze onderzoeken zullen gebruikt worden bij de beoordeling van de zaak. De advocaat vroeg de rechtbank om aanvullend onderzoek, waaronder DNA-onderzoek. De rechtbank constateert dat een deel van de verzoeken al eerder is behandeld. De rechtbank vindt nog een onderzoek niet noodzakelijk omdat dit naar verwachting niet zal bijdragen aan de beoordeling van de zaak.

Inhoudelijke behandeling

De rechtbank heeft het voorarrest van de 30-jarige man verlengd. Hij blijft vastzitten tot de volgende pro-formazitting op 21 november om 9.00 uur. De zaak zal inhoudelijk worden behandeld op 11, 12 en 13 december.

Meer informatie: de zaak Koen Everink

Uitspraken

Meest gelezen berichten